Oranje Consultancy is ambassadeur en sponsor van Mercy Ships

Het grootste drijvende ziekenhuis ter wereld

Oranje Consultancy & Mercy Ships

Vanaf de start van Oranje Consultancy in 2019 was Mercy Ships erbij. De oprichters van Oranje Consultancy Hans Vervat en Arjan de Rooy wilden een eigen bedrijf waarbij ze hun liefde voor Mercy Ships konden omzetten naar daadwerkelijke hulp.

De medewerkers van Oranje Consultancy zijn niet alleen gescout op kennis van AFAS-software, maar ook op de overtuiging dat zorginstellingen en ziekenhuizen waardevolle organisaties zijn om voor te mogen werken. Daar vinden allesbepalende handelingen plaats, levens van mensen worden gered, of draaglijker gemaakt.

Oranje-consultants vertellen over Mercy Ships

"Van delen word je nooit armer" 

Door Janno Kamphorst, manager communicatie Mercy Ships

Arjan de Rooy is sinds vorig jaar mede-eigenaar van Oranje Consultancy. Samen met zijn compagnon Hans Vervat helpt hij zorginstellingen bij de inrichting van hun organisatie. Samen zorgen ze ervoor dat de interne processen gestroomlijnd worden, zodat de organisatie zoveel mogelijk bezig kan zijn met de eigen doelen. 

"Hoe gaaf is het dat een organisatie zo hard en zo enthousiast bezig is, om de allerarmste mensen die geen uitzicht hebben op een toekomst zorg bieden. Het is prachtige zorg voor de naaste; dat is ook wat mij raakt. Hier in Nederland is voor iedereen toegang tot de zorg. Als je kijkt hoe uitzichtloos de situatie vaak is voor arme mensen in Afrika, en hoe gaaf het dan is dat een organisatie deze mensen helpt, en hen dus maatschappelijk gezien een toekomst kan geven, zodat ze bijvoorbeeld weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien."
- Hans Vervat

"Ik vind het fascinerend dat de vrijwilligers van Mercy Ships een aantal maanden van hun leven doneren aan Mercy Ships. Dat vind ik prachtig. Daarom wil ik Mercy Ships ook zeker aanbevelen bij anderen. Het lijkt me fantastisch om een keer een kijkje op zo’n schip te nemen en hun mooie werk in het echt te bewonderen."
- Willine van Oossanen

"Hulp aan de mensen overal ter wereld! Juist dat Mercy Ships niet op één plaats blijft maar heel de wereld over gaat. Dat is wat ik zo bijzonder vind. Daarnaast: zo waardevol dat ze werken vanuit de kernwaarde God liefhebben boven alles en je naaste als je zelf. Belangrijker is er niet!"
- Arinda van Halum

Vanaf de start van hun bedrijf zijn ze betrokken bij Mercy Ships. We vroegen Arjan, Hans, Willine en Arinda naar het verhaal achter Oranje Consultancy.

Het grootste varende ziekenhuis ter wereld

Mercy Ships beschikt over het grootste, particuliere, varende ziekenhuis ter wereld, de Global Mercy. Dit grote ziekenhuis is speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen. Mercy Ships werkt met honderden professionele vrijwilligers, zoals chirurgen, anesthesisten, verpleegkundigen en tandartsen. 

Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en opleiding. Elke dag worden operaties uitgevoerd, en elke dag krijgen allerarmsten uitzicht op een beter bestaan.

Het bijzondere verhaal van Mercy Ships

Denise Ngum wordt elektricien bij Mercy Ships

Oranje Consultancy, Proud partner of Mercy Ships

Doneer en help Mercy Ships

Mercy Ships werkt met vrijwilligers die bereid zijn om vele maanden, of een jaar aan boord te gaan. Ook deze professionals leven van sponsorgelden en donaties.

Mercy Ships verdient onze hulp!