Salem Wonen met Zorg

 • Salem
  Ridderkerk

 • Klant van AFAS & Oranje Consultancy

 • 600 medewerkers

 • Klant van AFAS sinds 
  AFAS: 2013, OC: 2020

 • Gebruikte software
  AFAS-profit, AFAS-Insite, AFAS-Pocket

 • Gerealiseerde project
  HR, Financiële processen, AFAS-Pocket, Verzuimbegeleiding, ESS

 

Interview met Cees van der Lee, Hoofd Personeel & Opleiding

"Ze zijn zeer kundig omdat ze zich concentreren op de zorgsector."

Hoe lang kent u Arjan de Rooy al?

Sinds 2012, toen we klant werden van AFAS en we per 1-1-13 Profit de lucht in wilde hebben. We kwamen bij Raet (Beaufort) vandaan. Robert Eits van AFAS stelde ons Arjan voor omdat hij dacht dat we wel bij elkaar zouden passen en dat bleek goed ingeschat te zijn. Arjan heeft vanuit AFAS de hele implementatie van Profit HRM begeleid. Klasse!

Weet u nog waarover u toen samen met hem gebrainstormd hebt?

Over privé- en zakelijke onderwerpen. Dingetje was onze keuze voor Profit-offline op onze eigen servers tegen veel lagere licentiekosten. Dat kon toen nog net. Achteraf heeft deze keuze de progressie in de weg gestaan: pas toen het moest hebben we voor online gekozen.

Vanaf 2019 liepen de contacten via Oranje Consultancy…

Eén van de kernkwaliteiten van Arjan is de culinaire. Ik verdenk hem en Hans ervan dat dit een belangrijke pijler onder hun partnership is en ik moet eerlijk zeggen dat het mij aanspreekt in Oranje Consultancy. Zodra ze een kvk-nummer hadden stuurde Arjan me een uitnodiging om een hapje te gaan eten: RAAK!

U bent bezig met nieuwbouw, welke gevolgen heeft dat voor de inrichting van de systemen?

De portals natuurlijk, die voorzien in een grote behoefte van een groeiend personeelsbestand met steeds meer deeltijders.

Als de Oranje Consultant op bezoek komt, hoe ziet jullie dag er dan uit?

We starten om circa 8.00 uur met een bakkie koffie, waarna we vervolgens de planning van de dag doornemen. We bespreken de punten vanuit Salem en de implementatiestappen van die dag. Tijdens de lunchpauze lopen we altijd een rondje om even te ontspannen. In de middag gaan we weer verder met de implementatie. Als de klok 16 uur aantikt, ronden we af met een evaluatie en huiswerkopdrachten. Oranje Consultancy verzorgt de verslaglegging van de consultancydagen. Dat is erg prettig, omdat we op een later moment altijd terug kunnen grijpen naar deze verslagen.

Een Oranje Consultant kijkt in de keuken van de organisatie…

Jazeker. Inmiddels is Oranje Consultancy goed op de hoogte van onze vaste ‘snackdag’ (op dinsdag) in Salem. De dinsdag komt veel terug in de planning van de consultancydagen.

Welke projecten hebben jullie nog op stapel staan?

Momenteel zijn we bezig met de implementatie van het proces ‘Werving, selectie en indiensttreding’. Een volgende stap die we (snel) willen zetten is het digitaliseren van de personeelsdossiers. Verder denken we na over de implementatie van een nieuwe gesprekkencyclus en de inrichting van het proces ‘’persoonlijke ontwikkeling/opleiding’’. We hebben nog genoeg wensen en dromen.

Hoe ervaart u de implementatie?

De implementatiedagen zijn intensief, aangezien er steeds afwegingen gemaakt worden om procesmatig verbeteringen door te voeren (om nog efficiënter te werken). Het is heel prettig dat Oranje Consultancy ons hierin stap voor stap meeneemt.

Hoe bevalt de AFAS Pocket app?

We werken nu bijna een jaar met InSite en de AFAS-Pocket app. Voor veel medewerkers, met name medewerkers in de zorg, was het werken met InSite en de AFAS-Pocket app even wennen. Medewerkers gaan het steeds meer waarderen en zien écht het nut ervan in. Het is mooi om te zien dat medewerkers nu zelf met suggesties komen in de trant van ‘’Is het mogelijk om dit ook in te richten in InSite’’?

Zou u Oranje Consultancy aanbevelen bij uw collega-zorgorganisaties?

Absoluut. Oranje Consultancy richt zich specifiek op de zorg en dat maakt dat zij zich volledig kunnen concentreren op de zorgsector. De ervaring die zij opdoen bij collega-zorgorganisaties nemen zij mee naar Salem. Ze zijn hierdoor zeer kundig.

Is er nog iets bijzonders dat u kwijt wilt?

Enkele weken geleden hebben we een workshop gevolgd op kantoor van Oranje Consultancy in Langbroek. Tijdens een heerlijke ontspannen sessie op het landgoed hebben we ons laten inspireren en de aftrap gedaan van het proces ‘’Werving, selectie en indiensttreding’’. Dit onder het genot van een heerlijke chipolatataart en een goed verzorgde lunch.

 

Laatste klantverhalen